27/01/2023

Luc Nilis komt voltijds in dienst bij KRC Genk!

Luc Nilis komt voltijds in dienst bij KRC Genk. De voormalige topspits van onder andere FC Winterslag, PSV en Aston Villa gaat jonge aanvallende talenten uit de Genkse jeugdopleiding de kneepjes van het vak leren en de weg wijzen richting doel. Nilis tekent een contract van onbepaalde duur.

Luc Nilis staat bekend als één van de beste spitsen die ons land heeft gekend. Nilis maakte het mooie weer bij FC Winterslag, RSC Anderlecht en PSV. In Nederland werd hij twee keer verkozen tot Gouden Schoen. De Hasselaar kwam ook 56 keer uit voor de nationale ploeg waarin hij 10 keer het doel wist te vinden. Na zijn succesvolle periode in Eindhoven trok hij de plas over richting Aston Villa. In zijn derde wedstrijd sloeg het noodlot echter toe toen hij een beenbreuk opliep. Het maakte in één klap en einde aan zijn carrière. Nilis stond bekend om zijn fluwelen traptechniek en tweevoetigheid. In zijn professionele carrière wist hij 254 keer de netten te vinden in clubverband.

Bij KRC Genk moet Nilis, als spitsencoach, zijn ervaring overbrengen aan de jonge aanvallende talenten die er rondlopen in de Genkse jeugdwerking. De voormalige topspits gaat aan de slag met de ruwe diamanten vanaf de U15. Als spitsentrainer zal hij logischerwijs ook nauw samenwerken met de hoofdcoaches van die leeftijdscategorieën.

We zijn enorm trots dat we Luc voltijds in dienst kunnen nemen in onze jeugdwerking. In zijn actieve voetbalcarrière was hij een genie op het veld. We zijn ervan overtuigd dat hij onze jonge talenten op gebied van vista, (trap)techniek en looplijnen de kneepjes van het vak kan leren en hen kan lanceren voor een mooie carrière”, zegt Head of Football bij KRC Genk Dimitri de Condé.

Luc Nilis vult aan: “De jeugdopleiding van KRC Genk geniet wereldwijde faam. Vele absolute wereldtoppers hebben hier de basis gelegd van hun roemrijke carrière. Het bewijs werd eerder deze week nog geleverd op het Gala van de Gouden Schoen. De volledige top drie van beste Belgen in het buitenland zijn namelijk opgeleid in onze Academy.  Ik hoop mijn ervaring te kunnen overbrengen aan de jonge spelers die hier vandaag rondlopen en hen naar een volgend niveau te brengen.”

Nilis tekent een contract van onbepaalde duur in de Cegeka Arena.