06/03/2023

Jong Genk blijft achter met één punt na kaartenfestijn tegen SL16 FC.

Na de overwinning tegen Deinze koos Somers voor dezelfde elf basisspelers. Dat SL16 het belang van deze wedstrijd hoog inschatte bleek ook uit hun opstelling, met enkele spelers uit de A-kern in de basis. Canak, Noubi en Kuavita begonnen aan de wedstrijd. De voorafgaande duels eindigden op 2-2, konden onze jongens deze keer de drie punten thuis houden?

Eerste helft

De Rouches zetten hoog druk in de openingsfase van de partij. Het vele balbezit voor de uitploeg leide echter niet tot grote kansen. Na een tiental minuten waren daar de Genkies voor de eerste keer en onze jongens toonden zich meteen dodelijk efficiënt. Een heerlijke diepte pas van Yayi Mpie werd knap afgerond door de Kelvin John. 1-0. We hadden het moeilijk om de bal op te eisen. Maar ook de bezoekers kwamen niet meer tot grote kansen. Zo bleef de score ongewijzigd aan de rust.

Tweede helft

In de tweede helft zagen we een bedrijvige John. Op 5 minuten tijd wist hij twee maal het doelkader te raken. Het was lang wachten tot de partij volledig ontplofte. Spijtig genoeg werd het een anti-climax. Na een stevige reactie van Noubi (Die reeds geel achter zijn naam had) gingen de poppen aan het dansen. Na wat geduw en getrek werden er 2 rode kaarten uitgedeeld. Beniangba en doelman Epolo mochten vroegtijdig gaan douchen. Noubi werd vreemd genoeg niet bestraft en mocht zijn 90 minuten vol maken. Jammer genoeg bleef het hier niet bij, na een stevige tackle van Galarza moest ook hij het veld verlaten. Met 9 tegen 10 kregen we in de absolute slotfase het deksel nog op de neus. Buksa devieerde een scherpe voorzet, Penders kon de aansluitingstreffer niet vermijden. Net voor affluiten kreeg Al Mazyani nog zijn 2de geel aangesmeerd. Zo eindigden onze Genkies de partij met slechts 8 spelers.

Na enkele discutabele fases blijven we achter met één punt. Volgende week trekken we naar Lommel voor de Limburgse derby. Allen op post!

Opstelling: Penders, Al Mazyani, Dierckx, Didden, Rommens, Bangoura, Geusens, Toma, Kelvin, Beniangba, Yayi Mpie.