20/08/2023

Zes op zes voor Jong Genk!

Na de knappe zege op de openingsspeeldag tegen SK Beveren gingen de troepen van Jelle Coen vandaag op bezoek bij Francs Borains. Het team uit de Borinage won vorig weekend met 1-3 cijfers op het veld van titelkandidaat Zulte-Waregem. Het beloofde dus geen gemakkelijke wedstrijd te worden voor onze jonkies!

Jong Genk kwam met dezelfde elf namen als afgelopen weekend aan de aftrap van deze wedstrijd. De toeschouwers kregen een gelijkopgaande eerste helft voorgeschoteld. Beide ploegen speelden niet echt grote kansen bij elkaar. Toch ging Jong Genk met een dubbele voorsprong de kleedkamers opzoeken. Eerst was het Thomas Claes die Jong Genk vlak voor rust op voorsprong bracht. Na een inspanning van Kongolo belandde de bal pardoes in de voeten van Claes, die vanop 20 meter de bal enig mooi in doel knalde! Iedereen dacht aan een 0-1 ruststand, maar toen kwam Abid met andere plannen. Kamiel Van de Perre stuurde de snelle aanvaller enig mooi de ruimte in en Adnane bleef koelbloedig: 0-2.

De thuisploeg moest vlak na rust met 10 verder na een terechte tweede gele kaart - na een haakfout op Abid - voor Francotte. Boeken toe, dacht iedereen. Maar even later ging de bal op de stip na handspel van Manguelle. Teddy Chevalier zette de 1-2, na 54 minuten spelen, op het bord. Van de Perre, met zijn tweede knappe assist van de middag, zette Kelvin John alleen voor doel. Ook Kelvin bleef ijzig kalm en plaatste de 1-3 op het bord. Lavie bracht in de 79e minuut terug hoop bij de thuisploeg toen hij oog in oog met Penders de netten kon laten trillen.

Jong Genk kreeg nog een paar goede kansen op de counter, maar miste efficiëntie. In blessuretijd kopte Beniangba twee keer een mooie voorzet in het net. Eerst na een voorzet van Kelvin John van rechts, en een paar minuten later na een voorzet van Nuozzi van links. Een mooie 2-5 eindscore dus!

Door deze zege komt Jong Genk aan de leiding van het klassement in de Challenger Pro League. Vrijdag komt Club NXT op bezoek.