26/08/2023

Eerste nederlaag voor Jong Genk

Op een regenachtige vrijdagavond opende onze jongens de 3de speeldag in de Challenger Pro League tegen Club NXT. Coen koos - op één naam na - voor dezelfde jongens als in onze spectaculaire overwinning in en tegen Francs Boraines. Beniangba werd beloond voor zijn knappe invalbeurt en kreeg een basisplaats. Mirisola begon daardoor op de bank.

1ste helft

Jong Genk begon gretig aan de partij. Karetsas zag na enkele minuten zijn schicht maar net voorlangs vliegen. Een sterke start van de Genkies dat het balbezit aan de bezoekers moest laten. Net na het openingskwartier kwam Club NXT voor het eerst echt dreigen. Een snelle omschakeling eindigde bij De Smet die de bal koel in de hoek schoof: 0-1. Jong Genk kwam redelijk snel met een antwoord. Het was Abid die zijn poging maar net gekeerd zag worden door doelman Shinton. Enkele minuten later volgde een kunststukje van onze Nigeriaanse spits Beniangba, maar de bal vloog net naast. De aansluitingstreffer lag op de loer maar op slag van rust waren de bezoekers weer aan zet. Knap samenspel over verschillende stationnetjes eindigde bij Vermant. De Brugse aanvallder twijfelde niet en schoot Club NXT op een dubbele voorsprong.

2de helft

Er moest wat veranderen aan de huidige stand van zaken. Frisse krachten Mirisola en Martens konden hier wel eens de sleutel toe bieden. Ondanks veel goede wil en drang naar voren kon Jong Genk haar kansen niet omzetten in doelpunten. Net voor het slotkwartier had Claes iets mooi in gedachten. De bewegelijke middenvelder legde aan van buiten de zestien, maar de verdienstelijke poging kon de Brugse doelman niet aan het werk zetten. Het beeld van de wedstrijd kantelde in het laatste kwart van de partij. Jong Genk had aanzienlijk meer balbezit maar dit werd niet beloond. Integendeel zelfs: na een snelle omschakeling konden de bezoekers hun derde doelpunt van de avond tegen de netten trappen.

Invallers Adedeji en Nuozzi kwamen nog dichtbij de eerredder maar de bal wou er maar niet in. Zo verliezen we voor de eerste keer in het nieuwe seizoen: 0-3.

Volgende week trekken we naar de RSCA Futures.