01/09/2023

Gelijkspel tegen RSCA Futures

Op de vierde speeldag van de Challenger Pro League ontving Jong Genk de RSCA Futures, het team van oud-Genkie David Hubert. Penders was afwezig en werd vervangen door Chambaere in het doel. Al Mazyani had last van blessures, waardoor Kamiel een rijtje naar achteren schoof en Bangoura naast Claes in de opstelling verscheen.

Nog geen twee minuten nadat De Couvreur het eerste fluitsignaal had gegeven werd het ijzig stil in het Leunenstadion. Degreef ging voor zijn man en schoot de bal in de verste hoek: 1-0. Een moeilijke start voor de ploeg van Jelle Coen, maar ze reageerden snel. Een mooie aanval belandde voor de voeten van Kelvin, maar hij slaagde er niet in om koelbloedig te blijven en schoot over. Daarna verdween het gevaar uit de openingsfase volledig. Het sterke verdedigende blok van de thuisploeg voorkwam echte kansen voor Jong Genk. Vlak voor rust werd het doelhout aan beide zijden even op de proef gesteld. Eerst kon Angulo niet genoeg krul geven aan zijn schot. Amper een minuut later probeerde Karetsas hetzelfde, met hetzelfde resultaat: geen doelpunt.

Coen was niet tevreden met het vertoonde spel en greep in tijdens de rust. Sternberg en Manguelle moesten met hun creativiteit en kracht proberen het tij te keren in de tweede helft. Onder hun leiding zagen we een ander Genk uit de kleedkamer komen. Sternberg was bijna in staat om de aansluitingstreffer te scoren, maar dat lukte net niet. Het gevaar voor het Brusselse doel bleef groeien, zij het zonder succes. Chambaere, die voor het eerst in lange tijd weer onder de lat stond, toonde zijn klasse met een geweldige redding op het uur en hield ons zo in de wedstrijd. Het woord 'wereldklasse' was ook van toepassing op het prachtige doelpunt van Kos Karetsas, die de bal op het uur in de verste hoek krulde en zo onze jongens weer op gelijke hoogte bracht. Daarmee is Kos de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van het Belgisch voetbal.

De wedstrijd kantelde in het voordeel van de Genkies en Sternberg bleef de gevaarlijkste man voor de Limburgers. Zijn dubbele poging kon doelman Vercauteren echter niet verrassen. Het Genkse middenveld draaide op volle toeren en de connectie tussen Claes en Van de Perre was uitstekend. Sternberg, die als supersub optrad, stond plotseling alleen voor doelman Vercauteren, maar zijn schot belandde in het bezoekersvak. Zo eindigden we met een gelijkspel in een wedstrijd waarin we zeker meer verdienden.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma voor Jong Genk vanwege internationaal voetbal.