02/10/2023

Knappe zege Jong Genk op Dender

Jong Genk sloot een interessant weekend in de Challenger Pro League af op bezoek bij Dender. Bij winst sprong het naar de 6de plaats. Jelle Coen moest enkele veranderingen doorbrengen in het basiselftal. Victory was afwezig wegens ziekte, in zijn plaats startte Robin Mirisola.

Eerste helft

Nauwelijks bekomen van het indrukwekkende optreden van Kos Karetsas in Oostende, toverde hij na slechts 9 minuten opnieuw een magische actie uit zijn voeten. Een prachtige dribbel, een nog betere afwerking en een sublieme viering - het vertrouwde recept voor het openingsdoelpunt van onze spelmaker. De thuisploeg probeerde het technisch verzorgde voetbal van de Genkse bezoekers stevig aan te pakken, wat resulteerde in een intense strijd. Dit leidde tot maar liefst 5 gele kaarten en zelfs één rode kaart in de eerste helft voor de thuisploeg. Na een sterke eerste helft gingen onze jongens de rust in met een verdiende voorsprong.

Tweede helft

Onze jongens moesten wederom op zoek naar een vroeg doelpunt om zo de partij rustig uit te kunnen spelen. Na vijf minuten spelen in de tweede helft werd Van de Perre foutief afgestopt in de zestien. De bal ging terecht op de stip. Een koud kunstje voor Faissal Al Mazyani die zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen legde. Scheidsrechter De Keyzer diende Dender nog een levenslijn toe. Zo stuurde hij Caicedo met een - zeer discutabel - geel karton de kleedkamer in. Een paar minuten later zette de krachtige Bangoura de jonge Mirisola alleen voor het doel. Laatstgenoemde schoof de bal koelbloedig in de verre hoek: 0-3. In blessuretijd slaagden de thuisploeg erin om de score te verkleinen tot 1-3, maar daar bleef het bij.

Volgende week ontvangen we Beerschot in het Leunenstadion.