29/10/2023

Zeer onverdiende nederlaag voor Jong Genk

Op zaterdagavond speelde Jong Genk tegen achtervolger Lierse. Het was Halloween weekend, wat resulteerde in een magere opkomst van de Genkse fans. De bezoekers konden rekenen op ongeveer 500 supporters.

De wedstrijd begon rustig, met beide teams die de kat uit de boom keken. De fans van Lier waren duidelijk niet tevreden met het spel en lieten dit merken met een fluitconcert. Dit leek weinig indruk te maken op de bezoekers. Integendeel, Jong Genk nam duidelijk de bovenhand. Sternberg maakte indruk met enkele prachtige dribbels. Maar ook bij de Limburgers ontbrak de scherpte op cruciale momenten.

De tandem Claes-Van de Perre van de thuisploeg was weer helemaal terug. Een prachtige voorzet van Kamiel werd bijzonder mooi - met de linkervoet - tegen de netten getrapt: 1-0 na 25 minuten spelen. Vlak voor rust konden de bezoekers hun eerste echte uitgespeelde kans verzilveren. Oudgediende Obbi Oulare tikte aan de tweede paal binnen. Penders voorkwam net zelfs nog een achterstand, waardoor we gingen rusten met een gelijke stand.

De tweede helft

De thuisploeg begon de tweede helft met positieve intenties. Claes was verdediger Boone te snel af en dwong hem tot een fout. Dit resulteerde in een tweede gele kaart en uitsluiting voor de 25-jarige verdediger. Dit was het signaal voor Coen om wat verse krachten in het veld te brengen. Abid en Beniangba moesten in de tweede helft het tij keren. De druk op het doel van Teunckens nam toe, onze jongens wilden koste wat kost de drie punten thuis houden.

Uiteindelijk viel het verdiende doelpunt, maar tijdens het vieren besloot de lijnrechter zijn vlag alsnog de lucht in te steken. Onbegrijpelijk. Geen voorsprong dus, ondanks het duidelijk geldige doelpunt. Alsof dat nog niet genoeg was, gaf scheidsrechter Simonini ook nog een penalty aan de bezoekers na hands van Kongolo. Van Acker mocht het cadeautje uitpakken en schoot zijn ploeg op voorsprong. Een zwaar benadeeld Jong Genk kon de scheve situatie niet rechtzetten en verloor opnieuw in eigen huis.

Volgende week ontvangen onze jongens RFC Luik.