21/01/2024

Jong Genk neemt een puntje mee uit Waregem

De jonge talenten van Jong Genk maakten een verre reis naar West-Vlaanderen om het op te nemen tegen titelkandidaat Zulte Waregem in de Elindus Arena. Ondanks het gemis van de geschorste Bangoura, die vervangen werd door Claes, liet het team van coach Jelle Coen zien dat ze niet naar Waregem waren gekomen om de punten zomaar weg te geven.

Een gesloten openingsfase

De wedstrijd begon met een zeer gesloten openingsfase. Zulte Waregem nam het balbezit in handen, terwijl Jong Genk met een laag blok speelde en gefocust bleef om zonder kleerscheuren de eerste minuten door te komen. Maar Jelle Vossen, een oude bekende, had andere ideeën. Met een prachtige volley liet hij Penders kansloos: 1-0. De eerste helft kenmerkte zich door veel slordigheden en weinig echte kansen voor Jong Genk.

Spanning in de tweede helft

De beginfase van de tweede helft leek op de eerste: beide teams hielden de boel gesloten. Van de Perre probeerde het van afstand, maar zijn schot ging net langs het doel. Opschudding in minuut 69. Na een fout achterin bij de thuisploeg bleef Noah Adedeji Sternberg koelbloedig voor doel en zorgde hij knap voor de gelijkmaker. Het tij leek te keren toen Tambedou van Zulte Waregem met rood van het veld werd gestuurd. Jong Genk rook zijn kans in de slotfase.

Gemiste kans op de overwinning

In de absolute slotfase van de wedstrijd kreeg onze ploeg dé kans op de overwinning. John dwong een penalty af, maar Kos Karetsas zag zijn inzet gestopt door doelman De Wolf. Een gemiste kans op drie punten.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen de RSCA-Futures. Jong Genk zal ongetwijfeld gebrand zijn op revanche na de gemiste kans van vandaag. We zijn benieuwd als de Jong Genkies opnieuw de volle buit kunnen pakken in eigen huis.