04/02/2024

Jong Genk pakt 10 op 12 in 2024

Eindelijk was het weer zover: onze Jonge Genkies trokken ten strijde, ditmaal in Seraing. Na de recente 7 op 9 was het vertrouwen groot. Coach Jelle Coen zag dan ook geen reden voor wijzigingen in zijn elftal. Hetzelfde team, dezelfde spirit.

Het openingskwartier werd er eentje om snel te vergeten, zonder echte doelkansen voor beide ploegen. Beide teams leken elkaar af te tasten, met veel middenveldspel en fysieke duels. Maar toen, uit het niets, kwam dat ene moment van pure klasse. Onze Nigeriaanse spits, Victory, besloot de partij open te breken na knappe dribbel en een verwoestend schot in de korte hoek. Doelman Margueron van Seraing had het nakijken. Niet lang daarna nam Jong Genk de touwtjes nog steviger in handen. Een snelle combinatie eindigde bij Akpan, die een penalty afdwong. Kos Karetsas, koelbloedig als altijd, stuurde de keeper de verkeerde kant op en verdubbelde onze voorsprong. Het leek wel alsof niets ons kon stoppen. Het veld in Seraing deed ons geen plezier. Het werd een glibberige bedoening, met doelman Margueron als grootste slachtoffer. Vlak voor de rust gleed hij uit, waardoor Victory eenvoudig de 0-3 kon binnen tikken.

De tweede helft was minder spectaculair. Jong Genk speelde op automatische piloot en hield de controle. Seraing wist nog wel te scoren, maar een comeback zat er niet in. Onze jongens bleven de betere kansen creëren en namen uiteindelijk verdiend de drie punten mee naar huis.

Volgende week: Dender

Volgende week wacht ons een thuiswedstrijd tegen Dender. Na deze overwinning kijken we er vol vertrouwen naar uit. Kom onze jongens aanmoedigen en beleef samen met ons hopelijk weer zo'n geweldige wedstrijd!