16/02/2024

Jong Genk verliest met 3-1 in Lier

Jong Genk trok vrijdagavond, met een bijzonder knappe 13 op 15 op zak, naar Lierse. Trainer Jelle Coen mistte door allerhande omstandigheden doelman Penders, Manguelle, Adedeji-Sternberg. Ook topschutter Beniangba was niet van de partij.

De wedstrijd begon met een sterke individuele actie van Kos Karetsas, die al na ongeveer 10 minuten de eerste dreiging vormde. Lierse, dat sinds begin december geen overwinning meer had geboekt, maakte veel stevige fouten op de Genkse aanvalslinie. Jong Genk domineerde en eiste het meeste balbezit op. Dit leidde uiteindelijk tot de eerste grote kans en meteen een ook het openingsdoelpunt rond het halfuur. Karetsas bediende Caicedo, wiens strakke voorzet door Kumata in de tweede zone tegen de netten werd getrapt. Voor Kumata, de Japanse aanwinst, betekende dit zijn eerste basisplaats en meteen zijn eerste goal.

De thuisploeg liet het er echter niet bij en wist vlak voor rust de score gelijk te trekken. Een vlotte combinatie vanaf links resulteerde in een doelpunt via linksachter Poelmans, waardoor beide teams met een gelijke stand de rust in gingen.

Na een rustige start kwam de wedstrijd in de tweede helft pas echt opnieuw tot leven toen Sow de bal aan de ingevallen Ocansey gaf, die met een slimme loopactie de 2-1 maakte. Jong Genk leek terug in de wedstrijd te komen toen Nuozzi gehaakt werd in de zestien. Penalty dus, maar Teunckens stopte de inzet van Thomas Claes.

De wedstrijd werd vooral gekenmerkt door de potige thuisploeg, en de slechte staat van het veld. Ocansey wist desondanks de score, in de ultieme slotfase, nog naar 3-1 te tillen. Hierdoor blijft Jong Genk met lege handen achter.

Toch is er volgende week een nieuwe kans in de derby tegen SK Lommel. Een moment voor Jong Genk om zich te herpakken na deze onnodige nederlaag.