09/03/2024

Jong Genk pakt punt in derby op Patro Eisden

Voor Jong Genk stond vrijdagavond de laatste Limburgse derby van het seizoen op het programma. Met de steun van meer dan 350 fans maakte het team van Jelle Coen de reis naar Patro Eisden. Door een schorsing moest Karetsas de wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken, waardoor Kamiel Van de Perre zijn plek innam. In de aanvalslinie maakte topscorer Beniangba zijn rentree ten koste van Kumata.

De wedstrijd begon met een aftastende fase van iets meer dan tien minuten. Marius Noubissi opende vervolgens de score voor Patro Eisden na de eerste kans van de partij: 1-0. Kort daarna werd het spel onderbroken door scheidsrechter Arne De Beuckelaer vanwege ongeregeldheden achter de tribune. Na een pauze van 23 minuten werd de wedstrijd hervat. Noah Adedeji-Sternberg en Stef Peeters kregen voor beide teams nog een kans, maar slaagden er niet in de keepers te passeren. Leslie Bamona had nog een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar doelman Mike Penders maakte een knappe redding. De ruststand bleef steken op 1-0.

Aan het begin van de tweede helft zette Dansoko Penders flink aan het werk met een prachtige redding. Toch was het Beniangba die de score weer op gelijke hoogte bracht op assist van de ingevallen Mirisola: 1-1. Opnieuw Penders wist vervolgens met een spectaculaire redding een schot van Stef Peeters uit de kruising te houden. Een cruciale actie, want vijf minuten voor het einde maakte Beniangba gebruik van verwarring in de verdediging van Patro om Jong Genk op voorsprong te zetten. Maar het tij keerde snel toen Noubissi met een rake kopbal de stand gelijktrok.

De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Een felbevochten maar zeker welverdiend puntje.