30/03/2024

Sensatie in het slot, maar geen punten voor Jong Genk in Beerschot

Gisteravond hield de wedstrijd tussen Beerschot en Jong Genk iedereen tot de laatste seconde in spanning. Het was doelman Mike Penders van Jong Genk die met een kopbal bijna voor een verrassende gelijkmaker zorgde. Helaas werd de goal van Akpan, volgend op die actie, afgekeurd wegens buitenspel. Coach Jelle Coen kon zijn teleurstelling niet verbergen en sprak van een "zeer discutabel afgekeurd doelpunt" na de 1-0-nederlaag.

Jong Genk, op bezoek bij de koploper, nam direct het initiatief en creëerde kansen via Beniangba en Nuozzi. Ook Bafdili, die voor het eerst mocht starten, liet enkele keren zijn klasse zien. Toch kwam Beerschot in het laatste deel van de eerste helft sterk terug. Penders, Magic Mike voor de vrienden, liet zien wat hij waard was met enkele knappe reddingen op pogingen van Verlinden en Reyners, en ook Sanusi raakte de paal. De druk nam toe en net voor de rust wist Beerschot toch op voorsprong te komen. Weymans scoorde de 1-0 na een assist van Verlinden.

In de tweede helft bleven de kansen komen, maar het meest opwindende moment vond vlak voor het einde plaats. Doelman Mike Penders ging mee naar voren bij een laatste vrije trap, die voor doel werd gegeven door Thomas Claes. Zijn kopbal werd ternauwernood gestopt door Matijas, maar Akpan was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. De vreugde bij de jonge spelers van Genk was groot, totdat de assistent-scheidsrechter het feestje verstoorde door buitenspel te signaleren.

Een 1-0 nederlaag dus, terwijl Jong Genk eigenlijk gewoon recht had op een gelijkspel.

Opstelling Jong Genk: Penders – Al Mazyani, Kongolo, Onstein, Akpan – Claes, Bafdili, Bangoura – Mirisola, Beniangba en Nuozzi.