07/04/2024

Jong Genk klopt SL16FC

Onze Genkies hadden hun plek in 1B veiliggesteld en konden daardoor het seizoen ontspannen afsluiten. SL16 FC was te gast in het Leunenstadion, waar Matthias Pieklak zijn debuut maakte als keeper voor Jong Genk.

Vanaf het begin domineerde Genk het spel volledig, SL16 leek wel onzichtbaar. Deze overmacht leidde tot meerdere kansen. Bangoura raakte de paal, terwijl Adedeji en Karetsas het net niet vonden. Vlak voor de pauze trof Al Mazyani vanuit een lastige hoek de lat, een ware belegering op het doel van SL16FC. De kansen stapelden zich op, maar Mirisola en Bangoura vonden telkens de Luikse keeper Epolo op hun weg. Ondanks de vele pogingen, bleef de score bij rust 0-0.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met een golf aan kansen voor Jong Genk. Na aanhoudend aandringen was het na een uur spelen eindelijk raak. Adedeji vond Karetsas, die op knappe wijze zijn tegenstander uitspeelde en de bal in de hoek schoot: 1-0. SL16 wist daarna enkele kleine kansen te creëren, maar deze vielen in het niet bij de kansen van de thuisploeg.

Mirisola kreeg een kwartier voor tijd een uitgelezen kans, maar zag zijn inzet op het laatste moment gestopt door de Luikse keeper. Berberi, net ingevallen, beleefde een korte en ongelukkige middag in Geel met twee gele kaarten en dus rood binnen slechts 12 minuten.

Zo sloot Jong Genk de wedstrijd af met een 1-0 overwinning.

We kijken uit naar volgende week, wanneer we Francs Borains ontvangen!