21/04/2024

Zuur einde voor Jong Genk na bijzonder knap seizoen

Na een indrukwekkende ongeslagen reeks in eigen huis, reisde Jong Genk af naar Luik voor de laatste wedstrijd van het seizoen. De inzet was hoog: de titel van beste beloftenploeg van het land lag binnen handbereik. Helaas moest de ploeg het stellen zonder Adedeji-Sternberg en Claes, die beiden in de wedstrijdkern van de A-kern zaten voor de topper tegen RSC Anderlecht.

Kenan Haroun mocht voor het eerst in de basis starten, terwijl Akpan op het middenveld zijn opwachting maakte. De wedstrijd begon echter niet zoals gehoopt voor Jong Genk. In de 13e minuut beging Akpan een haakfout in de zestien, wat resulteerde in een strafschop voor de thuisploeg. Benoit Nyssen faalde niet vanaf elf meter en zette Luik op voorsprong.

Jong Genk probeerde terug te vechten en kreeg via Karetsas een mogelijkheid na een hoekschop, maar de thuisdoelman stond pal. Na een half uur spelen verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Een verre voorzet richting de tweede paal werd goed terug voor het doel gekopt, waarna de inlopende Arslan de bal staalhard tegen de netten trapte.

Veel regen, lage temperaturen en een 2-0 achterstand: het werd niet de leukste eerste helft van het seizoen voor onze Jonge Genkies.  Aan de rust kwam Bafdili in de plaats van Karetsas. Helaas voor Jong Genk moesten onze jongens al snel met 10 verder na een tweede gele kaart voor Haroun. De thuisploeg scoorde na 20 minuten spelen in de tweede helft de 3-0 via D’Ostillo. Boeken toe voor onze jongens. In het slot van de wedstrijd werd het zelfs nog 5-0.

Een jammerlijk einde van een bijzonder knap seizoen.

Opstelling Genk: Pieklak, Martens, Cauwel, Al Mazyani, Caicedo, Akpan, Haroun, Karetsas, John, Kumata en Nuozzi