22/04/2024

U18 van KRC Genk winnen op Gent

KRC Genk U18 heeft afgelopen weekend een belangrijke overwinning behaald in de race om de felbegeerde landstitel en het daarbij behorende ticket voor de UEFA Youth League. Onze ploeg boekte een knappe 1-2 overwinning op KAA Gent, waarmee ze hun uitstekende positie in het klassement versterken. Met nog twee cruciale wedstrijden voor de boeg, staat de volgende uitdaging voor de deur: een zware verplaatsing naar OH Leuven staat op het programma voor aanstaande zaterdag.

De U16 van KRC Genk liet ook van zich horen met een indrukwekkende prestatie in eigen huis tegen Club Brugge. De jonge talenten sleepten een 7-4 overwinning binnen na een spannende wedstrijd, waarin ze hun kwaliteiten op het veld lieten zien.

Voor de U15 werd het een gelijkspel tegen Brugge, waarbij beide teams dus met een punt van het veld af gingen. Ondanks een vroege voorsprong voor KRC Genk, slaagden de bezoekers erin om terug te komen en de eindstand op 1-1 te brengen.

Helaas moest de U14-ploeg van KRC Genk een nederlaag incasseren na een intensieve strijd tegen Brugge. Met een 5-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg, was het een teleurstelling voor onze jongens, maar ze zullen ongetwijfeld lessen trekken uit deze ervaring en sterker terugkomen in de volgende wedstrijden.