23/10/2023

Eerste uitnederlaag voor Jong Genk

Na de interland-break was het terug tijd voor de Challenger Pro League. Op speeldag 9 trok Jong Genk richting Deinze. Trainer Jelle Coen bracht Abid, Akpan en Caicedo in de ploeg. 
 
Opstelling: Penders, Al Mazyani, Kongolo, Manguelle, Caicedo, Akpan, Van de Perre, Karetsas, Abid, Kelvin & Bangoura.
 
1ste helft: 
 
Vol goede moed begonnen de Limburgers aan de vrijdagavond wedstrijd in Deinze, maar na amper 58 seconden kregen we een vroege opdoffer te verwerken. Het was De Schryver die de wel erg makkelijk de bal tegen de netten mocht trappen. Jong Genk kreeg niet echt vat op de wedstrijd en kreeg zowaar een 2de doelpunt tegen. Quintero duwde de bal (met de arm?) in doel. 
 
2de helft: 
 
Een serieus signaal van de technische staf bij het begin van de 2de helft. Sternberg, Claes en Arabaci werden het veld ingestuurd. Een ingreep die zowaar leek te werken. Het balbezit verschoof naar de Genkse zijde. Net toen de Genkse troepen terug met het hoofd boven water kwamen, duwde De Schryver ze helemaal onder kopje onder: 3-0. Deinze verzwakte duidelijk in de slotfase. De frisse krachten uit Limburg roken bloed. Zo was het eerst Victory die van dichtbij kon binnen tikken en wat vervolgens volgde was een kunststukje uit de Genkse voetbalschool. Thomas Claes draaide knap weg, koos voor zijn linker en schoot de bal loepzuiver in de kruising. Echter kon de Genkse ommekeer niet volbracht worden in de toegevoegde tijd. 
 
Reactie van de coach Jelle Coen: “De eerste helft was niet acceptabel, na mijn ingreep in de rust zien we toch dat we kunnen voetballen. We knokken ons als team nog goed terug, maar we mogen nooit in deze situatie terechtkomen.” 
 
Volgende week ontvangen we Lierse in eigen huis.