25/02/2024

Jong Genk pakt punt tegen Lommel SK

Het was een dag vol verwachtingen in het Leunenstadion, waar de Limburgse derby op het programma stond. Met Mike Penders weer onder de lat, Noah Adedeji-Sternberg terug in de gelederen en Nolan Martens als vervanger van de geblesseerde Akpan, was het team klaar voor de strijd.

Eerste helft

De 800 supporters die aanwezig waren, werden getrakteerd op een rustige start van de wedstrijd. Beide teams waren zoekende, waardoor grote kansen uitbleven. De thuisploeg, gesteund door hun fans, nam wel het initiatief. De grootste kans kwam op naam van Noah Adedeji-Sternberg, die na een half uur spelen de paal raakte. Verder waren er weinig noemenswaardige momenten in een tamelijk gelijkopgaande eerste helft.

Tweede helft

Na de rust zakte het niveau van de wedstrijd aanvankelijk iets verder in. Kansen waren schaars en het spel werd gekenmerkt door slordigheden langs beide kanten. Pas in het laatste kwartier kwam er meer leven in de brouwerij. In de 73e minuut doorbrak Lommel de stilte met een doelpunt van ex-Genkie Wouters, die de bal vakkundig in het net werkte. Jong Genk moest alle zeilen bijzetten om niet verder achterop te raken, waarbij Penders cruciaal was met enkele belangrijke reddingen.

De hoop binnen het team werd weer aangewakkerd toen Lommel met tien man verder moest na een rode kaart voor middenvelder Fatah. Met een man meer ging Jong Genk op zoek naar de gelijkmaker, die uiteindelijk viel dankzij een doelpunt van Victory. Een knappe voorzet van Adedeji-Sternberg werd eerst tegen de lat gekopt, maar in de rebound wist hij de bal alsnog in het doel te werken: 1-1.

In de extra tijd roken beide teams kansen op de overwinning, maar uiteindelijk bleef de score gelijk.

Het was een wedstrijd die, ondanks een trage start, uitmondde in een spannende slotfase, resulterend in een verdiend gelijkspel voor onze jonge garde!