02/03/2024

Nipte nederlaag voor Jong Genk in Roeselare

Jong Genk opende zijn weekend met een verre verplaatsing naar Roeselare, de thuisbasis van Club NXT. Van de Perre verdween naar de bank; in zijn plaats kwam Da Costa. Al Mazyani was geschorst en werd vervangen door Onstein, die zo voor het eerst in de basis verscheen. Een prachtig veld en twee jeugdige teams moesten de ingrediënten worden voor een geslaagde voetbalavond.

De openingsfase werd er één om snel te vergeten; na amper 4 minuten loodste Homma een Brugse aanvaller door de defensie heen, en Talbi schoof de bal in de verste hoek. Onze jongens stonden meteen op achterstand. Jong Genk kwam echter met een antwoord, en wat voor één! Noah besloot om eens uit te halen vanaf afstand. Zijn knal vloog onhoudbaar in de bovenhoek. 1-1.

Hierna verloor de partij zijn snelheid. De duels op het middenveld namen de overhand. Buiten enkele kansjes voor de thuisploeg viel er niets meer te noteren, en gingen we rusten met een gelijke stand.

De tweede helft begon met een valse noot; Kos ging iets te enthousiast doorjagen en beging een overtreding. Hij ontving zijn tweede gele kaart en moest vroegtijdig het veld verlaten. Een serieuze domper voor de bezoekers. Club kwam eens piepen aan het venster, maar Penders hoefde zijn mouwen niet op te stropen; Jong Genk had het een stuk moeilijker met het creëren van echt gevaar.

In de slotfase viel dan toch de beslissing; een schot van Audoor legde de eindstand vast in het voordeel van de thuisploeg: 2-1.

Volgende week trekken we naar Patro Eisden voor de strijd om Limburg. Allen op post!