13/11/2017

U9 schitteren in Duitsland

Op de eerste editie van het Internationales U9-Fussballturnier van Dormagen zijn de U9 van KRC Genk als sterkste uit de bus gekomen.

Na een goede start tegen Bayer Uerdingen, zaten de jongens vol vertrouwen om de strijd aan te gaan met grootmacht Bayern München. Onder de indruk waren we zeker niet want Bayern werd met goed voetbal en zeer veel overgave met 7-1 verslagen.

Voor de middag restte er ons nog 1 wedstrijd. Hierin werd van thuisploeg Bayer Dormagen met 4-O gewonnen. Als leider in onze groep konden we met een gevoel naar het middagmaal gaan.

Na de rust bleven de jongens knap combineren en werd ook PSV met dominant voetbal verslagen. Daardoor verzekerden we ons al sowieso voor een plaats bij de eerste 4.

In het duel met 1. FC Köln, met als inzet de leidersplaats in de groep, trok Köln verdiend aan het langste eind.

Veel reden om te treuren was er niet. In de halve finale wachtte ons die andere Duitse grootmacht, Borussia Dortmund. Dortmund mocht beginnen, tikje opzij en schieten was blijkbaar de opdracht. De bal verdween hoog in het doel. Onmiddellijk hierna domineerden we de partij en konden alsnog de score in ons voordeel draaien en vasthouden!

In die andere halve finale won Köln het Duits gevecht tegen Bayer Leverkussen met 4-2. We konden dus sportieve revanche nemen na de nederlaag die we eerder in de groepsfase opliepen.

Finale

In deze finale gingen de jongens nog een niveau hoger en sneller spelen. De ploeg waar we het moeilijk tegen hadden in de groepsfase werd met overtuigende cijfers opzij gezet. Snelle combinaties, snelle omschakelingen en vooral een groot strijdershard waren de troeven die bepalend waren voor deze partij.

Een leuke en leerzame dag voor de spelers en begeleiders van KRC Genk op dit zeer goed georganiseerd tornooi!

Bayer Uerdingen - KRC Genk 2-6
Bayern München - KRC Genk 1-7
Bayer Dormagen - KRC Genk 0-4
PSV - KRC Genk 1-5
Fc Köln - KRC Genk 3-6
1/2e Finale : Borussia Dortmund - KRC Genk 2-3
Finale : Fc Köln - KRC Genk 1-7