13/04/2019

Geslaagde generale repetitie door jeugdploegen KRC Genk

We mogen het na vandaag wel zeggen. De jeugdploegen van KRC Genk hebben vandaag het goede voorbeeld gegeven! In zes duels tegen Club Brugge, won KRC Genk 5 keer en werd er één keer gelijk gespeeld. Hopelijk volgen de grote jongens dit goede voorbeeld op zondagavond in hun thuisduel tegen Club Brugge. 

Vrijdagavond al wonnen onze beloften thuis met 2-1 van FCB. De bezoekers kwamen wel op voorsprong, maar Nsimba en Bertaccini zorgden voor een Genkse zege. Door deze overwinning plaatsen onze jongens zich voor de 4e keer op rij voor de halve finale van de beker van België! Een unieke prestatie waar we fier op zijn.

De U18 wonnen vandaag thuis een erg belangrijk duel tegen blauw-zwart. KRC won met 2-1 en loopt zo drie punten uit op concurrent Brugge. KRC heeft alles in eigen handen om kampioen te worden. Zoals het er momenteel naar uitziet volstaat volgend weekend winst op het veld van Standard Luik om kampioen te spelen.

De spelers van de U16 en U15 trokken naar Brugge. Voor de U16 werd het een ontspannende namiddag. KRC speelde vorig weekend al kampioen. Vandaag keerden ze terug uit Brugge met een punt: 1-1.

Net zoals de U18 staan ook de U15 van KRC Genk aan de leiding van het klassement. KRC won vandaag met 2-3 in Brugge. De situatie in het klassement is geweldig spannend. Na vijf wedstrijden in PO1 staat KRC aan de leiding met met 2 punten voorsprong op RSC Anderlecht, en 5 op Standard Luik. Volgend weekend ontvangt KRC op eigen veld Standard, en Anderlecht trekt naar Brugge dat op 6 punten volgt. Spanning alom!

De U14 wonnen al voor de derde keer dit seizoen van Club Brugge. Het werd 5-1 na een erg goede collectieve prestatie. Ook de U13 konden de drie punten in Genk houden. KRC won met 4-1 en heeft de tweede plaats nu definitief in de pocket.

Een geweldig weekend van onze jeugdploegen!