29/05/2022

Knappe derde plaats voor U15 op KDB-cup

De KDB-cup in Drongen was afgelopen weekend een succes. Onze U15, onder leiding van trainers Tom Custers en Achraf Hanzaz, werden knap derde na een spannende 'kleine finale' tegen Manchester City. Met mooi en technisch voetbal wisten ze ook het aanwezige publiek te bekoren.

Op zaterdag namen de U15 het in het eerste duel op tegen Manchester City. KRC Genk was dominant en scoorde een prima uitgespeeld doelpunt. Ondanks nog enkele prima mogelijkheden eindigde de partij op een gelijkspel. In het tweede duel van de dag, tegen Borussia Dortmund, leek KRC op weg naar een simpele zege. Het team kwam meer dan terecht op een 2-0 voorsprong maar gaf die in de absolute slotfase van de partij nog uit handen: 2-2. Zo kwam KRC Genk in de kwartfinale uit tegen AFC Ajax.

In de kwartfinale kwam KRC Genk opnieuw op een verdiende 1-0 voorsprong. Ajax kwam echter op gelijke hoogte en gezien KRC Genk nog een strafschop onbenut, dienden strafschoppen te beslissen wie naar de halve finale mocht. Uiteindelijk werd onze doelman de matchwinnaar na een prima gestopte strafschop.

Zondagmiddag bracht deel 2 van het tornooi meteen een bijzonder mooie affiche: KRC Genk vs FC Barcelona. De Catalanen gingen in de tweede helft op zoek naar het openingsdoelpunt maar het slaagde er niet meteen in om grote kansen te creëren. Beide ploegen kwamen niet tot scoren, opnieuw strafschoppen als gevolg. FC Barcelona trok daarin aan het langste eind.

In de ‘kleine finale’ opnieuw een ontmoeting tussen KRC Genk en Manchester City. De toeschouwers kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Na een prima wedstrijd van onze jongens eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Opnieuw strafschoppen met ditmaal KRC Genk dat aan het langste eind trok. Een geweldige derde plaats en een mooie beker mee op de bus naar Genk. 

Foto's

Foto's dag 1

Foto's dag 2

Foto's: Dominique Vaes