04/06/2019

KRC Genk academie lanceert FRZA! Limburg – Samen voor Limburgs toptalent!

Vanavond organiseerde KRC Genk een bijzondere persconferentie. Voor één keer niet in de vertrouwde perszaal in het stadion, maar aan de overkant op de Jos Vaessen Talent Academie.

Erik Gerits (Algemeen Directeur), Roland Breugelmans (Directeur Jeugdacademie), Koen Daerden (Technisch Directeur Jeugdacademie) en Diederik Nys (coördinator) namen het woord om een belangrijk nieuw project voor te stellen: FRZA! Limburg.

De Genkse jeugdacademie is al jaren vernieuwer én koploper wanneer het gaat over het opleiden van voetbaltalent. In die opleiding zet de academie nu een volgende stap met FRZA! Limburg. Onder het motto “eerst opleiden, dan scouten” gaat KRC Genk een nauwe samenwerking aan met enkele Limburgse interprovinciale voetbalclubs. 

Wat houdt FRZA! Limburg in? KRC Genk vaardigt een technisch coördinator én een opleider af bij de betrokken club. Die zorgen zowel voor opleiding van de trainersstaf als voor gerichte trainingen bij de leeftijdscategorieën U7 tot U10. Win-win is bij de samenwerking de belangrijkste doelstelling. Voor KRC Genk is dat een actieve rol spelen bij de opleiding van Limburgs voetbaltalent. Voor de deelnemende clubs betekent FRZA! Limburg een extra kwaliteitsinjectie in de opleiding en begeleiding van haar jeugdspelers. De spits wordt in seizoen 19-20 afgebeten door Bilzerse-Waltwilder. In seizoen 20-21 volgen ook Wellen, Hades en Thes Sport. 

Roland Breugelmans: “Talent mag niet verloren gaan, met het FRZA! Limburg project werken we daarom graag mee aan de opleiding van de jongste leeftijden bij enkele sterke Limburgse clubs. Daarnaast is er ook met alle Genkse provinciale clubs een samenwerking met regelmatige momenten van kennisoverdracht. Samen nog méér Limburgs toptalent opleiden, daar gaan we voor!”